4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım?

4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım? Sorusu son zamanlarda birçok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır.

İnfaz yasası, kişinin işlediği suç göz önünde bulundurularak tutuklu kalacağı süreyi yasalar çerçevesinde belirleyen yasaya denmektedir. İnfaz yasası doğrultusunda 4 yıl 2 ay ceza alan bir kişinin aldığı ceza 1520 gün olarak hesaplanır. Çeşitli suçlarla hüküm giyenlerin bu konuyu oldukça çok araştırdığını bilmekteyiz. Sizlerde infaza ilişkin bu konuyla ilgili olarak araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda 4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım? sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım?

4 yıl 2 ay ceza aldım ne kadar yatarım? 4 yıl 2 ay ceza alan bir kişinin ne kadar yatacağı işlediği suçun niteliğine bağlıdır. Genellikle kasten adam yaralama suçu işleyen veya hafif suçlar işleyen kişilerin cezaları infaz yasası gereğince 4 yıl 2 aydan başlamaktadır.

İnfaz yasası nedir?  İnfaz yasası, kişinin işlediği suç göz önünde bulundurularak tutuklu kalacağı süreyi yasalar çerçevesinde belirleyen yasaya denmektedir. İnfaz yasası doğrultusunda 4 yıl 2 ay ceza alan bir kişinin aldığı ceza 1520 gün olarak hesaplanır. Ayrıca ceza 3 yılın üzerinde olduğundan dolayı kapalı cezaevine sevk edilir. Fakat bu ceza infaz edilirken yani uygulanırken ½ oranında bir indirim uygulanır. Bu indirim ise 760 güne denk gelir. Burada hükümlünün denetimli serbestlikten de 3 yıla kadar faydalanma imkânı bulunmaktadır. Ancak net bilgi daima İlamat ve İnfaz Bürolarından ve avukatlardan alınmalıdır.

4 Yil 2 Ay Ceza Aldim Ne Kadar

Denetimli serbestlik nedir?

Denetimli serbestlik, kişinin daha önce bir suç işlememek kaydıyla işlediği suçu dışarıda denetim altında geçirmesine denmektedir. Denetimli serbestliğin bazı şartları bulunmaktadır. Kişinin daha önce sabıka kaydının bulunmaması veya var olan bir davasında aklanması ve sabit bir ikamet adresinin bulunması gibi şartları içerisinde barındırmaktadır. 

Bunun yanı sıra Nihai Karar Verildi Ne Demek? Sorusunun cevabını arıyorsanız, bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Denetimli serbestlik şartları nelerdir?

Denetimli serbestlik şartları nelerdir? Son zamanlarda korona virüs salgını ile birlikte birçok kişinin bu konu hakkında araştırma yaptığını görebilmekteyiz. Denetimli serbestlik şartları şunlardır;

  • Kişinin daha önce sabıka kaydının bulunmaması veya var olan bir davasında aklanması.
  • Sabit bir ikamet adresinin bulunması.
  • Şehir dışına çıkmaması veya özel izin ile çıkma durumu.
  • Her gün en yakın karakola giderek imza atması.
  • Denetimli serbestlik süreci boyunca hiçbir suça karışmaması. Herhangi bir suça karıştığı durumda var olan cezasına yeni işlenen suçta eklenir ve kişi cezaevine sevk edilir. Böylece denetimli serbestlik hakkı elinden alınmış olur.

Konumuza dönmek gerekirse 4 yıl 2 ay ceza aldım ne kadar yatarım? Cezasının ½’sini yatma oranına ek olarak 3 yıl denetimli serbestlikten faydalanma hakkı bulunan kişi (Tabi bu süre işlenen suçun niteliğine göre değişmekle beraber maksimum süresi 3 yıldır) böylece 2-3 gün kadar ceza infaz kurumunda yattıktan sonra denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilmektedir. Bu hesaplamada özel durumlar hesaba katılmamıştır. Bu özel durumlardan başlıcaları ise mükerirlik, örgüt, suçu işleyen kişinin çocuk olması gibi durumlardır. Böylece 4 yıl 2 ay ceza aldım ne kadar yatarım? Sorusunu sizin için cevapladık.

Yorum Yap

logo

Katip Online, Adalet Bakanlığı Personeli ve adaylarına yönelik olarak hazırlanmış olan ve binlerce kişinin emeğini barından özel bir klavye çalışma projesidir.

Tüm hakları saklıdır. © 2022 Katip Online.

Katip Online Uygulamalar

Bizi Takip Edin!

Email: info@katiponline.com