Başka Şehirdeki Mahkemeye Nasıl Dilekçe Gönderilir? Dava takibini sağlayan birçok kişi bu sorunun cevabını araştırmakta ve merak etmektedir.
Günümüzde birçok kişi çeşitli nedenlerden dolayı Mahkemede dava işlemleri ile ilgili olarak bilgi almaya çalışmaktadır. Özellikle dava görülen Mahkeme ve kişinin bulunduğu şehir farklı olduğunda bu husus fazlasıyla merak edilen bir konu haline geliyor. Dilekçesini dava dosyasına ibraz etmek isteyen birçok kişi bunu bulunduğu şehirdeki adliye aracılığı ile yapıp yapamayacağı konusunda araştırma yapmaktadır. Sizlerde dilekçenizi farklı şehirde yer alan mahkemeye gönderip gönderemeyeceğinize ilişkin olarak araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Başka Şehirdeki Mahkemeye Nasıl Dilekçe Gönderilir? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.
Başka Şehirdeki Mahkemeye Nasıl Dilekçe Gönderilir? Herhangi bir dava söz konusu iken bulunulan yer, yani şehir farklılık gösteriyor ise davanın görüldüğü mahkemeye hukuki kurallar çerçevesinde dilekçe gönderilmesi yasal yollarla mümkündür. Bu durum muharebe yolu ile yapılabilmektedir. Dilekçe yazımının bütün kurallarına uygun bir şekilde yazıldıktan sonra başlık kısmında dilekçenin gönderileceği şehir ve kurum açık bir şekilde belirtilmelidir. Kişi, o an olayın ortaya çıktığı veya davanın görüldüğü ilde değil ise ikamet ettiği ilden muharebe kanalı ile dilekçeyi göndermek istediği şehirdeki mahkemeye rahatça gönderebilmektedir. Peki bu dilekçe nasıl yazılır ve nasıl gönderilir?
Farklı Şehirden Mahkemeye Nasıl Dilekçe Yazılır? Gönderilmek istenen dilekçe, bütün kurallara uygun bir şekilde yazıldıktan sonra kişinin halihazırda bulunduğu şehirdeki mahkemeye gitmesi gerekmektedir. Kişi dilekçede göndereceği ili ve göndereceği mahkemeyi başlıkta açık bir şekilde belirtmeli ve dilekçeye bu yer adı ile başlamalıdır. Kurallara tamamen uygun bir şekilde yazılan bu dilekçeyi ikamet edilen şehirdeki mahkemeye teslim ettikten sonra kişinin bu anlamdaki hukuksal süreci başlamaktadır. Bu anlamda dilekçenin en önemli kısımlarından birisi tabii ki de başlıktır.
Bu başlık kişinin dilekçeyi göndermek istediği şehirdeki mahkemeye hitap etmektedir. Bu başlıklara örnek vermek gerekirse, “Adana Aile Hukuk Mahkemesi’ne Gönderilmek Üzere Kayseri Aile Hukuk Mahkemesi’ne” gibi hitap cümleleri ile başlamalıdır. Bu başlığın ardından dilekçeyi yazan kişi kendi bilgileri ve karşı taraf ile ilgili bilgileri vermeli ve konu hakkında birtakım açıklamalara da yer vermelidir. Bütün bunlar tamamlandığında ise kişi bulunduğu ilden dilekçeyi başka şehirdeki mahkemeye gönderebilme hakkına sahip olacaktır.
Bunun yanı sıra Reddi Miras Dilekçe Örneği ile ilgili olarak bilgi almak istiyorsanız, bağlantıyı tıklayabilirsiniz.
Farklı Şehirden Mahkemeye Dilekçe Gönderilir Mi? Sorusu ile ilgili olarak sizlere kısa ve öz bir şekilde bilgi vermeye çalıştık. Yeniden kısaca cevaplamak gerekirse bulunduğunuz ilde yer alan ön bürolara dilekçe vererek Mahkemenizin bulunduğu ile dilekçenizi gönderebilmeniz mümkündür. Dilekçeniz UYAP sistemi üzerinden Mahkemenize düşürülerek daha sonrasında ise fiziki olarak gönderilmektedir. Konu ile ilgili olarak sizlerde bize aklınıza takılanları yorum kısmından iletebilirsiniz.