Klavye Sınavı Nasıl Olur?

Klavye Sınavı Nasıl Olur? Sorusu Katiplik mesleğini icra etmek isteyen adaylar için oldukça önemli konular arasında yer almaktadır.

Klavye sınavı genellikle katiplik mesleği ile ilgili olarak hazırlanan adaylarca araştırılan bir konudur. Geçmiş yıllardan günümüze kadar devam eden katiplik alımlarında birçok aday klavye sınavında birbiri ile yarışmaktadır. Hal böyle olunca da, birçok aday klavye sınavının nasıl olduğuna ilişkin olarak araştırmalarını sürdürmektedir.  Sizlerde klavye ya da uygulama sınavının nasıl olacağına ilişkin olarak araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Klavye Sınavı Nasıl Olur? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Klavye Sınavı Nasıl Olur?

Klavye Sınavı Nasıl Olur? Katiplik mesleğini icra etmek isteyen adaylar için klavye kullanımı ve adayların girecek olduğu klavye sınavı oldukça önemlidir. Bu sebeple konuya ilişkin en önemli sorulardan birisi de bu sınavın nasıl yapıldığı ve sınav sürecinin nasıl ilerlediği ile ilgilidir. Sınav süreci, adayın KPSS’den 70 veya üzeri bir puan alabilmesi ile başlamaktadır. Diğer ön şartları ve KPSS şartını tamamlayan bütün adaylar klavye sınavına girmeye hak kazanmaktadır.

Klavye Sınavı Nasıl Yapılır?

Klavye Sınavı Nasıl Yapılır? Adalet Bakanlığı klavye sınavından yaklaşık bir veya iki hafta önce metinleri internet sitesi aracılığıyla ilan eder ve bu metinler sınav günü adaylar için kura yolu ile seçilir. Adayların hangi klavyeyi seçecekleri tamamen kendi tercihlerine bırakılır. Genellikle adaylar sınava on veya yirmişer kişilik gruplar halinde alınır ve sınav başlamadan önce adaylara bir veya iki dakikalık kısa bir alışma süresi verilir. Daha sonra 180 saniye yani üç dakikalık sınav süresi başlatılır.

Klavye Sınavı Nasıl Olur?
Klavye Sınavı Nasıl Olur?

Klavye Sınavında Kaç Yazılmalı?

Klavye Sınavında Kaç Yazılmalı? 180 saniye yani üç dakikalık sınav süresi başlatılır ve bu süre zarfında yanlış ve eksik kelimeler dışında adaylardan 90 ve üzeri kelime yazmaları beklenmektedir. Adayın üç dakikalık süre zarfında yazdığı kelime sayısı sınavın başarılı bir şekilde geçilmesinde ve adayın diğer adayların önünde olabilmesinde en büyük etkendir. Eğer adaylar bu sınavda istenilen şartı karşıladılar ise ve aldıkları puana göre sözlü mülakata girebilmeye hak kazandılar ise, adaylar için artık tamamen sözlü mülakat süreci başlamaktadır. Sözlü mülakata ise birime alınacak kişi sayısının tam üç katı aday çağrılmaktadır.

Bunun yanı sıra Klavyede Hızlı Yazmak için araştırma yapıyorsanız, bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Katiplik Klavye Sınavı Nedir?

Klavye sınavında, bakanlığın sınavdan 1 hafta önce yayınlayacağı metinler veriliyor. Uygulamalı sınavda başarılı olanlardan, sınav birimince doğru olarak kabul edilen kelime sayısı esas alınmak ve 3 dakikada en az 90 net çıkarmak kaydıyla, en fazla net çıkaran adaydan başlanarak atanmak istenilen komisyon için ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday mülakata girmeye hak kazanır. Tercihe bağlı olarak sınava F veya Q klavye ile girilebilir. Sınavlar genel olarak imlasız yapılır ve metinler ekrandan yazdırılır.

Yorum Yap

logo

Katip Online, Adalet Bakanlığı Personeli ve adaylarına yönelik olarak hazırlanmış olan ve binlerce kişinin emeğini barından özel bir klavye çalışma projesidir.

Tüm hakları saklıdır. © 2022 Katip Online.

Katip Online Uygulamalar

Bizi Takip Edin!

Email: info@katiponline.com