Katiplik için bilgisayar sertifikası

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası 2024 katiplik alımları için oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Katiplik için bilgisayar sertifikası almak istiyorsanız, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurumda veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslara katılmanız gerekmektedir. Bu kurslar, genellikle teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır. Teorik derslerde, bilgisayarın temel kavramları, işletim sistemleri, ofis programları, internet ve e-posta gibi konular işlenmektedir. Uygulamalı derslerde ise, kursiyerlere bilgisayar kullanımı ve ofis programlarının kullanımı öğretilmektedir. Sizlere bu yazımızda Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası 2024 Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası 2024

Katiplik için bilgisayar sertifikası almak, klavye sınavına girebilmek için gerekli bir şarttır. Ancak, bilgisayar kullanımı konusunda bilgi ve beceriye sahip olmak, katiplik mesleğinde başarılı olmak için de önemlidir. Bu nedenle, bilgisayar sertifikası almak, katiplik mesleğine hazırlanmak isteyen adaylar için faydalı olacaktır.

Bilgisayar sertifikası veren bazı kurum ve kuruluşlar şunlardır:

  • Milli Eğitim Bakanlığı
  • Üniversiteler
  • Özel kurslar
  • Kamu kurum ve kuruluşları

Burada dikkat edilmesi gereken nokta;  “…en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak….” Adalet Bakanlığı alım ilanında bu şekilde belirtmektedir. Üniversiteler bir kamu kurum ve kuruluşudur. Özel Kursların bu niteliğe haiz olmasına dikkat ediniz. Ayrıca ilanda doğrudan Sertifika olarak belirtilmektedir. Aldığınız belgenin Katılım Belgesi olmaması gerekmektedir.  

Yetenek Akademi ve Danışmanlık ve Katip Online iş birliği ile hızlı ve güvenilir bir şekilde Üniversite Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası için Katip Online İnstagram hesabımızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Katiplik İçin Hangi Sertifika Gerekli?

Genel olarak, katiplik için gerekli olan sertifika Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) Sertifikasıdır. Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, bir kişinin bilgisayarda temel ve ileri düzey becerileri sahip olduğunu gösteren bir belgedir. Bu sertifika, genellikle Üniversiteler veya MEB onaylı kurslar tarafından verilir. Kurslar genellikle temel bilgisayar becerileri, ileri düzey bilgisayar becerileri, ofis programları kullanımı ve internet kullanımı gibi konuları kapsar.

Onaylı Daktilografi Sertifikası, bir kişinin klavyede hızlı ve doğru yazma becerilerini gösteren bir belgedir. Bu sertifika, genellikle MEB onaylı veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) kurslar tarafından verilir. Kurslar genellikle temel klavye becerileri, on parmak klavye kullanımı ve hızlı yazma teknikleri gibi konuları kapsar. Katiplik için bilgisayar sertifikası veya klavye sertifikası gerekli olduğunu yeniden belirtelim.

Bunun yanı sıra Adalet Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması ile ilgili bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Klavye, Daktilo Sertifikası | Bilgisayar Sertifikası Nedir?

Klavye, Daktilo Sertifikası, bir kişinin klavyede hızlı ve doğru yazma becerilerini gösteren bir belgedir. Bu sertifika, genellikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) kurslar tarafından verilir. Klavye, Daktilo Sertifikası almanın birçok faydası vardır. Bu sertifika, iş başvurularında size avantaj sağlayabilir. Ayrıca, klavyede hızlı ve doğru yazma becerileri, günlük yaşamda da size yardımcı olabilir. Klavye, Daktilo Sertifikası almak için öncelikle bir MEB onaylı veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) kursa kaydolmanız gerekir. Kurslar genellikle 1 ay sürer ve temel klavye becerileri, on parmak klavye kullanımı ve hızlı yazma teknikleri gibi konuları kapsar.

Bilgisayar Sertifikası, bir kişinin bilgisayarda temel ve ileri düzey becerileri sahip olduğunu gösteren bir belgedir. Bu sertifika, genellikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) onaylı kurslar tarafından verilir. Bilgisayar Sertifikası almanın birçok faydası vardır. Bu sertifika, iş başvurularında size avantaj sağlayabilir. Ayrıca, bilgisayarda temel ve ileri düzey becerileri, günlük yaşamda da size yardımcı olabilir. Bilgisayar Sertifikası almak için öncelikle bir MEB onaylı veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) kursa kaydolmanız gerekir. Kurslar genellikle temel bilgisayar becerileri, ileri düzey bilgisayar becerileri, ofis programları kullanımı ve internet kullanımı gibi konuları kapsar.

Kursu tamamladıktan sonra, bir sınava girmeniz gerekir. Sınavda, belirlenen bir testte başarılı olmanız gerekir. Sınavı başarıyla geçerseniz, bilgisayar sertifikası veya daktilo/klavye sertifikası almaya hak kazanırsınız.

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası Şart Mı?

Katiplik için bilgisayar sertifikası almak, klavye sınavına girebilmek için gerekli bir şarttır. Bilgisayar sertifikasının yanı sıra daktilo sertifikasının da kabul gördüğü alım ilanlarında belirtilmiştir. Ancak tüm bu hususlar bakanlık tarafından yayımlanacak olan ilanda detaylı olarak belirtilir. Aşağıdaki öğretim kurumlarından mezun olan adaylardan bilgisayar sertifikası istenmez:

  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü
  • Adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı
  • Lise veya meslek liselerinin Adalet alanı
  • Diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanı

Bu öğretim kurumlarından mezun olan adaylar, bilgisayar sertifikası olsalar da olmasalar da diplomaları ile birlikte katiplik için başvuru yapabilirler.

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası
Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası

Katiplik İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Katiplik için gerekli belgeler, katiplik yapılacak kuruma göre değişebilir. Bundan dolayı öncelikle alım ilanında yer alan bilgilerin iyi bir şekilde kontrol edilmesi ve istenilen evrakların bilinmesi gerekmektedir. Ancak, genel olarak katiplik için gerekli olan belgeler şunlardır:

  • Son öğrenim durumunu gösteren belge (Diploma): Katiplik için en az lise mezunu olmak gerekir. Bu belge, öğrenim kurumundan onaylı bir kopya olmalıdır.
  • Bilgisayar / Daktilo Sertifikası: Katiplik için bilgisayar ve klavyede hızlı ve doğru yazma becerileri gereklidir. Bu becerileri gösteren bir sertifika, katiplik başvurusunda avantaj sağlar. Bilgisayar sertifikası, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) bir kurstan alınmış olabilir. Daktilo sertifikası ise, MEB onaylı bir kurstan veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarından alınmış olabilir.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: Katiplik başvurusunda kullanılacak fotoğraflar, son 6 ay içinde çekilmiş ve biyometrik özelliklere sahip olmalıdır.
  • Nüfus kayıt örneği: Nüfus kayıt örneği, kişinin kimlik bilgilerini gösteren resmi bir belgedir.
  • KPSS sınav sonuç çıktısı: KPSS sınavı, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilmek isteyen adaylar için gerekli olan bir sınavdır. Katiplik için başvuru yapacak adayların, KPSS sınavına katılmış ve geçerli bir puan almış olmaları gerekir.
  • Askerlik durum belgesi: Erkek adayların, askerlik durumunu gösteren bir belge sunmaları gerekir.
  • Adli sicil sabıka kaydı: Adli sicil sabıka kaydı, kişinin adli geçmişini gösteren resmi bir belgedir.
  • Sağlık beyanı: Katiplik için başvuru yapacak adayların, sağlık yönünden herhangi bir engeli bulunmadığını gösteren bir beyanda bulunmaları gerekir.
  • Mal bildirim formu: Mal bildirim formu, kişinin mal varlığını gösteren resmi bir belgedir.
  • Güvenlik Soruşturması Formu: Güvenlik soruşturması formu, kişinin güvenlik yönünden uygunluğunu gösteren resmi bir belgedir.
  • Beyan: Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmetle yükümlü olup olmadığına dair beyan. Bu belge, kişinin başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmetle yükümlü olup olmadığını gösteren bir beyandır.

Bu belgelerin hepsinin, başvuru yapılan kuruma zamanında teslim edilmesi gerekir. Belgelerin eksik veya hatalı olması, başvurunun reddedilmesine neden olabilir.

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası Kaç Saat Olmalı?

Katiplik için bilgisayar sertifikası saat sayısına yönelik herhangi bir zorunluluk yoktur.160 saatlik kurs sınırlaması, kursların kendi içlerindeki bir kuralı olup, herhangi bir resmi bir zorunluluk değildir. Bu nedenle, katiplik için bilgisayar sertifikası alacak adayların, 30 saat, 70 saat, 120 saat veya daha uzun süreli bir eğitim programını tamamlamaları mümkündür.

Önemli olan, adayın bilgisayar ve klavyede hızlı ve doğru yazma becerilerine sahip olduğunu gösteren bir sertifika sahibi olmasıdır. Bu nedenle, adayların, eğitim programının saat sayısından ziyade, programın içeriğini ve ders dağılımını dikkate almaları gerekir. Sonuç olarak, katiplik için bilgisayar sertifikası saat sayısına yönelik herhangi bir zorunluluk yoktur. Ancak, adayların, bilgisayar ve klavyede hızlı ve doğru yazma becerilerine sahip olduğunu gösteren bir sertifika sahibi olmaları tavsiye edilir.

Katiplik Sertifikası Nasıl ve Nereden Alınır?

Katiplik sertifikası almak için halk eğitim merkezleri, üniversiteler, üniversiteler ile anlaşmaları akademiler tercih edilmektedir. Katiplik sertifikası almak için kurum belirleme, başvuru, eğitim ve sınav süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Hangi tür sertifikaya ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
  2. Sertifika almak için başvuru yapacağınız kurumu belirleyin.
  3. Kurs başvurusunda bulunun.
  4. Kursu başarıyla tamamlayın.

Katiplik sertifikası almak için aşağıdaki kurslara gidebilirsiniz:

  • Halk eğitim merkezleri
  • Üniversitelerin uzaktan eğitim veya örgün eğitim kursları
  • MEB onaylı kurslar

Hangi kursu seçeceğiniz, hedeflerinize bağlıdır. Kısa sürede sertifika almak istiyorsanız, halk eğitim merkezleri veya üniversitelerin uzaktan eğitim kurslarını tercih edebilirsiniz. Daha kapsamlı bir eğitim almak istiyorsanız, üniversitelerin örgün eğitim kurslarını veya MEB onaylı kursları tercih edebilirsiniz.

Katiplik İçin Hangi Kursa Katılmalıyız?

Katiplik için hangi kursa katılacağınız, sizin ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Kısa sürede bilgisayar sertifikası almak istiyorsanız, halk eğitim merkezleri veya üniversitelerin uzaktan eğitim kurslarını tercih edebilirsiniz. Daha kapsamlı bir eğitim almak istiyorsanız, üniversitelerin örgün eğitim kurslarını veya MEB onaylı kursları tercih edebilirsiniz. Kurs fiyatları, kursun süresine, içeriğine ve veren kuruma göre değişiklik gösterebilir.

  • Halk eğitim merkezleri, zabıt katipliği için bilgisayar sertifikası almak için en yaygın seçenektir. Halk eğitim merkezlerinde verilen bilgisayar kursları, genellikle 30-60 saatlik bir eğitim programına sahiptir. Kurslar, bilgisayar temelleri, ofis programları kullanımı ve klavye kullanımı gibi konuları kapsar.
  • Üniversitelerin uzaktan eğitim veya örgün eğitim kursları, zabıt katipliği için bilgisayar sertifikası almak için bir başka seçenektir. Üniversitelerin uzaktan eğitim kursları, internet üzerinden derslerin verildiği kurslardır. Örgün eğitim kursları ise, üniversite kampüslerinde yüz yüze derslerin verildiği kurslardır. Üniversitelerin bilgisayar kursları, genellikle 60-120 saatlik bir eğitim programına sahiptir. Kurslar, bilgisayar temelleri, ofis programları kullanımı, klavye kullanımı ve diğer bilgisayar becerileri gibi konuları kapsar.
  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı kurslar, zabıt katipliği için bilgisayar sertifikası almak için en güvenilir seçenektir. MEB onaylı kurslar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara göre verilen kurslardır. Kurslar, genellikle 60-120 saatlik bir eğitim programına sahiptir. Kurslar, bilgisayar temelleri, ofis programları kullanımı, klavye kullanımı ve diğer bilgisayar becerileri gibi konuları kapsar.
  • Akademi ve Özel Kurslar: Akademi ve özel kurslar üniversiteler ile yapmış oldukları anlaşmalar neticesinde üniversite onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası sunmaktadır. Bilgisayar sertifikası almak için, kursların sonunda yapılan sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Sınavda başarılı olan kursiyerlere, üniversite onaylı bir sertifika verilmektedir.

Halk eğitim merkezlerinde verilen kurslar genellikle ücretsiz veya çok düşük ücretlidir. Üniversitelerin uzaktan eğitim kursları ve MEB onaylı kurslar ise, genellikle ücretlidir. Kurs fiyatları, 1000-5.000 TL arasında değişebilir. Kursu başarıyla tamamladığınız takdirde, Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası almaya hak kazanırsınız. Sertifika, kursu veren kurum tarafından verilir. Sertifikayı almak için, kursu veren kuruma başvuru yapmanız gerekir.

Katiplik için bilgisayar sertifikası
Katiplik için bilgisayar sertifikası

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası Yerine Geçen Dersler

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası Yerine Geçen Dersleri görmüş olan adayların, katiplik sertifikası için ayrı bir kursa katılmalarına gerek yoktur. Bu dersleri resmi olarak belgelemeleri yeterli olacaktır. Başvuru sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına muhakkak ilgili komisyona dersler ve transkript hakkında bilgi verilerek teyit alınmalıdır.

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası Yerine Geçen Dersler şunlardır:

  • Temel Bilgisayar Kullanımı
  • Bilgi İletişim Teknolojileri
  • Temel Bilgi Teknolojileri
  • Ofis Programları
  • Seçmeli Bilgi Teknolojileri

Başvuracağınız adliyenin komisyonundan teyit alınız.

Bu dersler, bilgisayar ve klavye kullanımı ile ilgili temel bilgileri kapsar. Bu dersleri görmüş olan adayların, bilgisayar ve klavyede hızlı ve doğru yazma becerilerine sahip oldukları kabul edilir.

Ayrıca, herhangi bir klavye kullanma dersi de katiplik sertifikası yerine geçebilir. Bu dersler, klavyede hızlı ve doğru yazma becerileri kazandırmayı amaçlar. Ancak burada muhakkak alım yapılan komisyona ilgili ders ve transkriptin teyit edilmesi gerekmektedir.

Zabıt Katipliği Bilgisayar Sertifikası

Zabıt katibi olmak için bilgisayar kullanabiliyor olman gerekiyor. Bilgisayar kullanabiliyor olduğunu kanıtlamak için bir sertifika alman gerekiyor. Bu sertifika, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslardan, halk eğitim merkezlerinden veya veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca (Örn: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri) alınabilir. Sertifika almak için, önce bir kursa kayıt olman gerekiyor.

Kursta, bilgisayar temelleri, ofis programları (Word, Excel, PowerPoint), internet ve e-posta, doküman yönetimi, sunum hazırlama, arama motorları ve bilgi bulma, bilgi güvenliği gibi konular öğreneceksin. Kursu başarıyla tamamladıktan sonra, sertifika sınavına girerek sertifikanı temin edebilirsin.

Zabıt Katipliği İçin Bilgisayar Sertifikası Nereden Alınır?

Zabıt katipliği için bilgisayar sertifikası almak istiyorsanız, öncelikle sertifika veren kurumlarla iletişime geçmeli ve eğitimi başarılı bir şekilde tamamlamalısınız. Zabıt katipliği bilgisayar sertifikası için aşağıdaki kurslara katılabilirsiniz:

  • Halk eğitim merkezleri
  • Üniversitelerin uzaktan eğitim veya örgün eğitim kursları
  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı kurslar

Bu kurslar, bilgisayar ve klavye kullanımı ile ilgili temel bilgileri kapsayan dersleri içerir. Kursları başarıyla tamamladığınız takdirde, bilgisayar sertifikası almaya hak kazanırsınız.

İcra Katipliği Bilgisayar Sertifikası

İcra katipliği mesleğinde görev yapmak isteyen kişiler, bilgisayar becerilerini kanıtlamak için bir sertifika almak zorundadır. Bu sertifika, bilgisayar temellerinden ofis programlarına, internet ve e-posta kullanımından bilgi güvenliğine kadar çeşitli konuları kapsamaktadır. Sertifika almak için, öncelikle bir kursa kayıt olmak ve kursu başarıyla tamamlamak gerekir. Kurs eğitimi, teorik veya uygulamalı olarak verilmektedir.

İcra Katipliği İçin Bilgisayar Sertifikası Nereden Alınır?

İcra katipliği için bilgisayar sertifikası almak isteyenler, halk eğitim merkezleri, üniversitelerin uzaktan eğitim veya örgün eğitim kursları ve MEB onaylı kurslara katılabilir. Bu kurslar, bilgisayar ve klavye kullanımı ile ilgili temel bilgileri içerir. Kursları başarıyla tamamlayanlar, bilgisayar sertifikası almaya hak kazanır.

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası
Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası

CTE Katipliği Bilgisayar Sertifikası

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda katip olarak görev yapmak isteyen kişiler, CTE katipliği bilgisayar sertifikası almak zorundadır. Bu sertifika, bilgisayar kullanabiliyor olduğunuzu ve CTE katipliği mesleğinde gerekli olan bilgisayar becerilerine sahip olduğunuzu gösterir.

Kursta, bilgisayarın temel işlevlerini, ofis programlarını nasıl kullanacağınızı, interneti ve e-postayı nasıl etkin bir şekilde kullanacağınızı, dokümanları nasıl yöneteceğinizi, sunumlar hazırlayacağınızı, bilgi bulacağınızı ve bilgi güvenliğini nasıl sağlayacağınızı öğreneceksiniz.

CTE Katipliği İçin Bilgisayar Sertifikası Nereden Alınır?

CTE katipliği bilgisayar sertifikası, CTE’ye bağlı kurumlarda katip olarak görev yapmak isteyen kişiler için zorunlu bir belgedir. Bu sertifika, bilgisayar kullanabiliyor olduğunuzu ve CTE katipliği mesleğinde gerekli olan bilgisayar becerilerine sahip olduğunuzu gösterir. CTE katipliği için bilgisayar sertifikası almak isteyenler, aşağıdaki kurslara katılabilir:

  • Halk eğitim merkezleri
  • Üniversitelerin uzaktan eğitim veya örgün eğitim kursları
  • MEB onaylı kurslar

Yargıtay ve Danıştay Katipliği Bilgisayar Sertifikası

Yargıtay ve Danıştay gibi kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylardan, genellikle bilgisayar veya klavye kullanım becerilerini kanıtlayan sertifikalar talep edilebilmektedir. Bu sertifikalar, adayın bilgisayar, ofis uygulamaları veya klavye kullanımı konularındaki yetkinliğini göstermek amacıyla alınır.

Bu tür sertifikalar, genellikle Microsoft Office uygulamalarını etkin bir şekilde kullanabilme, temel bilgisayar becerileri, klavye hızı ve doğruluğu gibi konularda adayın yeterliliğini ölçer. Adaylar, bu becerilerini belgelemek için özel eğitim programlarına katılarak veya sınavlara girerek bu tür sertifikaları alabilirler.

Yargıtay ve Danıştay Katipliği İçin Bilgisayar Sertifikası Nereden Alınır?

Yargıtay ve Danıştay katipliği için bilgisayar sertifikası almak istiyorsan, aşağıdaki kurslara gidebilirsin:

  • Halk Eğitim Merkezleri
  • Üniversitelerin Uzaktan Eğitim Veya Örgün Eğitim Kursları
  • MEB Onaylı Kurslar

Bu kurslar, bilgisayar ve klavye kullanımı hakkında bilgi ve beceriler kazandırır. Hangi kursu seçeceğin, senin hedeflerine bağlı. Kısa sürede sertifika almak istiyorsan, halk eğitim merkezleri veya üniversitelerin uzaktan eğitim kurslarına gidebilirsin. Ancak, bu kurslar genellikle daha kapsamlı bir eğitim vermez.

Daha kapsamlı bir eğitim almak istiyorsan, üniversitelerin örgün eğitim kurslarını veya MEB onaylı kursları tercih edebilirsin. Bu kurslar, bilgisayar ve klavye kullanımının yanı sıra, katiplik mesleğine yönelik özel dersler de verebilir.

Katiplik İçin Bilgisayar Sertifikası 2024

Katiplik için bilgisayar sertifikası 2024 yılında olması planlanan alıma başvuru yapacak adaylar tarafından merak edilmektedir. Katiplik alımında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak, klavye sınavına girebilmek için gereklidir. Bu sınavda, üç dakikada 90 ve üzeri kelime yazmanız istenmektedir. Katiplik için bilgisayar sertifikası almanız bunu sadece katiplik için kullanacağınız anlamına gelmez, çeşitli kurum başvurularında kullanabilir ve CV’nize ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra sizlere Katiplik için bilgisayar sertifikası konusu ile ilgili olarak düşüncelerinizi ve merak ettiklerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum Yap

logo

Katip Online, Adalet Bakanlığı Personeli ve adaylarına yönelik olarak hazırlanmış olan ve binlerce kişinin emeğini barından özel bir klavye çalışma projesidir.

Tüm hakları saklıdır. © 2022 Katip Online.

Katip Online Uygulamalar

Bizi Takip Edin!

Email: info@katiponline.com