...
...
F Klavye Dersleri
Katip Online, bireylere; F klavyede harf ve sayı tuşları ile noktalama işaret tuşlarını tekniğine uygun şekilde kullanarak, on parmak süreli yazı yazma bilgi ve becerisi kazandırmayı hedeflemektedir. Dersleri ve sunulan alıştırmaları tarif edildiği şekilde tamamladığınızda klavyeye bakmadan on parmak yazar hale gelebilirsiniz.
...
İhsan Sıtkı Yener Kimdir?
F klavyenin mucidi Türk öğretmen ve eğitimci Dr. İhsan Sıtkı Yener’dir. Afyon doğumlu olan Dr. İhsan Sıtkı Yener Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilciliği Onursal Başkanı olarak görevinde bulunmuştur. F klavyenin diziliş sistemi Türkçede yer alan 30 bin kök kelimenin incelemesi yapıldıktan sonra meydana gelmiş olmakla birlikte dünyanın en bilimsel klavyesi olarak adlandırılmaktadır.
...
Oturuş ve Duruş Şekli
F klavye ile yazı yazarken oturma düzeni çok önemlidir. Sandalyenize mümkün olduğunca dik oturunuz. Gerekirse sandalyenizi daha rahat olabileceğiniz bir başkasıyla değiştiriniz. Bilgisayar ekranı ile gözleriniz arasında en az 30 cm’lik bir mesafe olması idealdir. Ayakların her ikisi de yerde hafif bir şekilde ileriye doğru ve bir ayak diğer ayaktan az ileride olması gerekir.
...
El ve Kol Yerleşimi
Dirsekler vücuda yakın bir şekilde durmalıdır. Vücut gövdesinin tam yanında, ne çok geride ne de çok önde kalmalıdır. Eller klavyenin alt tarafında veya masaya değmeyecek şekilde havada olması gerekir.Parmakların yuvarlak bir eşya tutar gibi kıvrık olması gerekir. Tuşlara basarken parmak uçlarının klavyeye çok az değmesi yeterlidir. Klavye üzerinde parmakların serbest tutulması gerekir.
...
F Klavye Parmak Yerleşimi
Sol elinizin işaret parmağını klavyenizde A harfine gelecek şekilde sıralayınız. Sağ elinizin işaret parmağını da K harfi üzerine gelecek şekilde sırasıyla yerleştiriniz. Resimde belirtildiği şekilde parmaklarınız bu düzende yerleştirilmelidir. İki başparmakta boşluk tuşunun üzerinde olmalıdır.
...
F Klavye Nedir? Özellikleri Nelerdir?
F Klavye, Türk öğretmen ve eğitimci Dr. İhsan Sıtkı Yener tarafından icat edilen ve 1955 yılı Ekim ayında Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanan dünyanın en bilimsel klavye türüdür. F klavye, Türkçe dil yapısına uygun bir şekilde hazırlanmış olmakla birlikte ülkemizde birçok resmi kurumda yaygın bir halde kullanılmaktadır.
ON PARMAK F KLAVYE DERSLERİ
F KLAVYE HARF ÇALIŞMASI OYUNU
Katip Online Harf Çalışması

F Klavye Dersleri

F Klavye Dersleri bireylere; F klavyede harf ve sayı tuşları ile noktalama işaret tuşlarını tekniğine uygun şekilde kullanarak, on parmak süreli yazı yazma bilgi ve becerisi kazandırmayı hedeflemektedir. F Klavyenin kullanıcılara sağladığı pek çok avantaj vardır. Öncelikle F Klavye Türkçe’ye uygun olarak hazırlanmıştır. F Klavyede Türkçe’de en sık kullanılan harfler klavyenin ortasına toplanmıştır. Daha az kullanılan harfler ise klavyenin kenarlarında yer alır. Bu şekilde planlanan klavyede amaç en yüksek yazma hızına ulaşmaktır. F klavyede rahat bir şekilde 10 parmak kullanılabilir ve klavyeye bakmadan yazılabilir. Bu özellik de kişinin yazma hızını artırır. F Klavye dersleri ile 10 parmak yazmayı öğrenerek işlerinizi çok daha kısa bir sürede tamamlayabilirsiniz.

On Parmak F Klavye Dersleri

On parmak F Klavye dersleri ile birlikte kolay ve hızlı bir şekilde F klavye öğrenebilirsiniz. Sunulan 100 adet ders sizlerin hızlı ve kolay bir şekilde on parmak yazmanıza olanak sağlamaktadır. Bilindiği üzere F Klavye, Türk öğretmen ve eğitimci Dr. İhsan Sıtkı Yener tarafından icat edilen ve 1955 yılı Ekim ayında Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanan dünyanın en bilimsel klavye türüdür. F klavye, Türkçe dil yapısına uygun bir şekilde hazırlanmış olmakla birlikte ülkemizde birçok resmi kurumda yaygın bir halde kullanılmaktadır.

F Klavye Eğitimi

F klavye eğitimi ile birlikte temel sıra, üst sıra ve alt sıra üzerinde yer alan tuşlara tam olarak hakim olursunuz. Çalışmalar sizlerin öncelikle harfe dair tuşu daha sonrasında ise bu tuşlar ile ilgili olarak pekiştirme çalışması gerçekleştirmenize olanak sağlar. Belirli periyotlar ile sağlayacağınız bu çalışma sizlerin kolay ve hızlı bir şekilde on parmak F klavye öğrenmenize olanak sağlayacaktır.

F Klavyenin Avantajları Nelerdir?

F klavye kullanımı sayesinde yazmak için ayrılan süreyi %80 oranında azaltmak mümkündür. Böylece daha hızlı bir şekilde çalışılabilir. Aynı zamanda farklı bir işe de daha çok zaman ayırma fırsatı elde edilir. F klavye kullanarak hem yazmak hem de anlamak mümkündür. Kişiler anlayarak yazdıkça hata payı azalır ve daha verimli yazılar ortaya çıkar. F klavye dersleri sayesinde 10 parmak becerileri öğretilir. F klavyeyi hızlı bir şekilde kullanabilen kişiler, klavye üzerinde harf aramazlar. Sadece ekrana bakarak yazacakları metni takip edebilirler. Ayrıca ekrana bakarken dikkatleri dağılmaz ve verimli bir şekilde çalışmayı sürdürebilir. Q klavye ile karşılaştırıldığı zaman daha hızlı bir şekilde yazı yazıldığı görülmüştür. Ayrıca bu klavye 10 parmağı senkronize bir şekilde kullanmaya olanak sağladığı için çocukların zeka gelişimine katkı sağlar. F Klavyeyi etkili bir şekilde öğrendikten sonra yazı yazarken harfleri bulma derdiniz yoktur. Klavyeye bakma ihtiyacı hissetmediğiniz için düşünmeye de fırsatınız olur. F Klavyenin bütün bu avantajlarından faydalanarak hem rahat bir şekilde yazı yazabilirsiniz hem de yazınızı çok daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

F Klavye Öğrenmek Ne Kadar Zaman Alır?

F klavye herhangi bir zorluk yaşamadan rahat bir şekilde öğrenilebilir. Genel olarak bir kişi, gün içinde 30 dakika boyunca, düzenli çalışmayla bir ay içinde F klavyeyi öğrenebilir. Bu düzende, bir ayın sonunda kişinin 10 parmak kullanarak, klavyeye hiç bakmadan etkili bir şekilde yazdığı görülür. Birçok insan 1-2 ay içinde F klavyeyi hiç bakmadan yazacak şekilde öğrenebilir. F klavyeyi öğrenen birinin saniyede 4-6 vuruşa yani dakikada 240-360 vuruşa ulaşması beklenir. F klavye derslerinde 100 adet uygulama dersi yer alır. Gün içinde derslere belli zaman ayırmak, etkili bir öğrenme için önerilmektedir. Hatta günün dersini çalışmaya başlamadan önce bir önceki günün dersini tekrar etmek bilgilerin unutulmamasını sağlayacaktır. Harf tuşlarına iyice çalıştıktan sonra hız testi yapmak önerilir. Bu şekilde bir çalışma yöntemiyle 40 günde hiç bakmadan 10 parmak F klavye kullanımı mümkündür. F klavye dersleriyle öğrendikleriniz hiçbir şekilde zaman kaybı olmayacaktır. Öğrenirken harcadığınız süre daha sonra size ömür boyu binlerce saat kazandıracaktır.

F Klavye Çalışma Programı

F klavye çalışma programı, F klavye üzerinde on parmak kullanarak hızlı bir yazım becerisi elde etmek isteyen kişilere özel olarak hazırlanmıştır. Site üzerinde yer alan F Klavye Dersleri kategorisinde 100 adet özel ders sunulmuştur. Belirli bir programa göre hazırlanan bu dersler kullanıcıların sıfırdan F Klavye öğrenme noktasında oldukça yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra derslerde verilen pekiştirme ve sürat çalışmalarının on parmak yazma becerisini hızlandırdığı görülmüştür. F klavye çalışma aşağıdaki kategorilerde yapılmaktadır;
  1. Temel Sıra ve Diğer Tuşlar
  2. Üst Sıra Tuşları
  3. Alt Sıra Tuşları
  4. Rakamların Yazımı
  5. Sağ ve Sol El Çalışması
  6. Büyük Harf ve Noktalama
  7. Sürat ve Tekerleme Çalışması
Bu dersleri aynı zamanda birçok özelliğe sahip olan çalışma ayarları ile birlikte deneyebilirsiniz. Bunu sağlarken yine yazımızın sonunda vermiş olduğumuz F klavye çalışma programından faydalanabilirsiniz.

F Klavye Oturuş Şekli

F klavye oturuş şekli, yani klavye kullanımında sağlayacağınız oturuş şekli yazma hızınıza doğrudan etki etmektedir. F klavye ile yazı yazarken oturma düzeni çok önemlidir. Sandalyenize mümkün olduğunca dik oturunuz. Gerekirse sandalyenizi daha rahat olabileceğiniz bir başkasıyla değiştiriniz. Bilgisayar ekranı ile gözleriniz arasında en az 30 cm’lik bir mesafe olması idealdir. Ayakların her ikisi de yerde hafif bir şekilde ileriye doğru ve bir ayak diğer ayaktan az ileride olması gerekir.

F Klavye El ve Kol Yerleşimi

F klavye el ve kol yerleşimi hızlı bir yazım elde etmeniz için dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Dirsekler vücuda yakın bir şekilde durmalıdır. Vücut gövdesinin tam yanında, ne çok geride ne de çok önde kalmalıdır. Eller klavyenin alt tarafında veya masaya değmeyecek şekilde havada olması gerekir. Parmakların yuvarlak bir eşya tutar gibi kıvrık olması gerekir. Tuşlara basarken parmak uçlarının klavyeye çok az değmesi yeterlidir. Klavye üzerinde parmakların serbest tutulması gerekir.

F Klavye Parmak Yerleşimi

F klavye parmak yerleşimi, oturuş şekli ve el kol yerleşimi ayarlandıktan sonra yapmanız gereken bir etkendir. Sol elinizin işaret parmağını klavyenizde A harfine gelecek şekilde sıralayınız. Sağ elinizin işaret parmağını da K harfi üzerine gelecek şekilde sırasıyla yerleştiriniz. Resimde belirtildiği şekilde parmaklarınız bu düzende yerleştirilmelidir. İki başparmakta boşluk tuşunun üzerinde olmalıdır.

Katip Online Özel F Klavye Çalışma Programı

Katip Online Özel F Klavye Çalışma Programı ile birlikte sizlerde kolay ve hızlı bir şekilde on parmak F klavye öğrenebilirsiniz. Aşağıda paylaşacağımız programı aynı zamanda üst sıra ve alt sıra dersleri başta olmak üzere diğer kategorilerde uygulayabilirsiniz. ‼️ Her ders en az 3 kez tekrar edilmelidir. Dersleri en kısa sürede bitirmeye özen göstererek DBK 30’u geçmesini sağlayın. ⭐⭐⭐ DBK 30’u geçen her ders veya ders tekrarında bir yıldız kazanırsınız ve toplam üç yıldız bulunmaktadır. Sonuç sayfasında yıldızları görebilirsiniz. 🖥 TEMEL SIRA VE DİĞER TUŞLAR 📋DERSLER: Ders1: A-K Tuşlarının Yazımı Ders2: E-M Tuşlarının Yazımı Ders3: Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. Ders4: İ-L Tuşlarının Yazımı Ders5: Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. 📋 İlk 5 Ders Üç Kez Seri Tekrar Ders 6: U ve Y Tuşlarının Yazımı Ders 7: Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. 📋 İlk 7 Ders Bir Kez Seri Tekrar Ders 8: Ü ve T Tuşlarının Yazımı Ders 9: Pekiştirme/ Sürat Çalışması Ders 10: Ş ve X Tuşlarının Yazımı Ders 11: Pekiştirme/ Sürat Çalışması ⭐⭐⭐ Bu derslerden üç yıldız elde etmeden diğer derslere geçmeyiniz. Ders 12: Öğrenilen Tuşlar (Kolay) Ders 13: Öğrenilen Tuşlar (Orta) Ders 14: Öğrenilen Tuşlar (Zor) Ders 15: Öğrenilen Tuşlar (Genel Tekrar) ⏰ İlgili dersleri elinizden geldiğince en kısa sürede bitirmeye gayret gösteriniz.